Asmolen tuğla, iç ve dış duvarların inşasında kullanılan bir beton tuğla türüdür. Asmolen tuğla, büyük boyutları nedeniyle bina duvarlarında ve döşemelerinde zaman kazandırır. Yük taşıma kapasitesi nedeniyle, asmolen tuğla inşaat sektöründe önemli bir rol oynamaktadır.

Asmolen tuğlalar, bulunduğunuz yere ve projenize bağlı olarak kalıplar ve uygun bir katkı maddesi kullanılarak yapılır. Asmolen tuğlaların, inşaat endüstrisinde hemen hemen her yerde kullanılan en popüler inşaat malzemelerinden biri olduğuna inanılmaktadır. Çimento, daha güçlü ve daha uzun ömürlü Asmolen tuğlalar üretmek için bileşenleri yapıştırmak için kullanılır.

Asmolen tuğla kompozisyonu

Bir katkı maddesi olarak aşağıdaki malzemelerden herhangi biri kullanılabilir:

1. Volkanik kül

2. Granit moloz

3. Kum

4. kırık cam, tuğla, beton, sertleştirilmiş çimento

5. Genişletilmiş kil

6. Nehir çakıl veya kırma taş

7. Talaş

8. Bazı yanma ürünleri: kazan cürufu, kül.

asmolen tuğla

Asmolen tuğla çeşitleri ve tanımları

Asmolen tuğla ucuz inşaat malzemesi olarak kabul edilir, bu nedenle inşaatçılar tarafından sıklıkla kullanılır.

Asmolen tuğlaların özellikleri ve görünümü ile ilgili olarak, aşağıdaki çeşitlerde sunulmaktadır:

Katı Asmolen tuğla:

Temel asmolen tuğlalar, sütunlar, binaların ve bodrumların destek yapılarının döşenmesi için kullanılır. 

Asmolen tuğla:

İçinde boşluk bulunan beton asmolen tuğla, duvarların yapımında ve bir binanın bölümlerinde bir yapı malzemesi olarak kullanılır. Daha hafiftirler, bu nedenle yapının toplam ağırlığına çok fazla eklemezler. genellikle, bu Asmolen tuğlalar birbirine kenetlenecek şekilde üretilir ve bu tuğlaları üreten makineye birbirine kenetlenen bir tuğla makinesi denir, bu yüzden bu ismi duyarsanız kafa karıştırmayın.

Dekoratif kaplama beton boşluklu asmolen tuğla:

Çok uzun zaman önce yapı malzemeleri piyasasında ortaya çıkmadı. Onların ayırt edici özelliği, bir veya iki tarafta dekoratif bir kaplamanın varlığıdır. Beton Asmolen bloğun bu tabakası sadece çeşitli dokuları (taş, alçı) çoğaltmakla kalmaz, aynı zamanda koruyucu bir işlev de yapar - neme karşı dayanıklı hale getirir. Bu nedenle, karmaşık bitirme işlerine gerek yoktur.

Bölme asmolen tuğla:

Bölmelerin döşenmesinde kullanılırlar ve bazı avantajları vardır: doğru duvar geometrisi gözlenir, çözüm tasarrufu, tuğlaya kıyasla düşük ağırlık ve hızlı kurulum.

Renkli beton asmolen tuğla:

İnşaatta geleneksel malzemeler olarak kullanılan Asmolen tuğlalar çoğunlukla çitler, çitler, dekoratif sütunların yapımında kullanılır. Asmolen tuğla üretim sürecinin aşamasında zaten istenen gölgeye ulaşırlar. Bunu yapmak için, karışıma ezilmiş kırmızı tuğla veya renkli tebeşir eklenir.

Temelde asmolen tuğla:

Diğer isimleri yapay bir duvar taşıdır. Kullanımda dayanıklılık ve dayanıklılık bakımından farklılık gösterir, büzülmez ve parçalanmaz. Beton Asmolen tuğlaların temelini döşemek için bir ön koşul, en az 1.5 santimetre tabakası olması gereken betonarme bandın varlığıdır. Temel tuğlalarının duvarları mutlaka hidro ve ısı yalıtımı ile kaplıdır.

Düzensiz ve ezilmiş asmolen tuğla:

Bu yapı malzemesi "düzensiz" ve ezilmiş asmolen tuğla altında dekoratif bir yüzeye sahiptir. En çok, binaların veya yapıların çitleri ve dekorasyonu için bir kaplama olarak kullanılır.

Asmolen tuğla boyutları ve standartları

Asmolen tuğla aynı zamanda asmolen çimento bloğu veya asmolen beton tuğla olarak da bilinir. Buna bazen beton kâgir birim de denir. En yaygın beton tuğlaların şekilleri ve boyutları, tek tip bina yapımını sağlamak için standartlaştırılmıştır. Asmolen tuğla makineler de aynı standartta üretilmektedir. Makine 24 saat çalışma özelliğine sahiptir. Farklı Otomasyon seviyeleri ve kapasiteleri vardır. Makine çok hızlıdır ve yüksek üretim kapasitesine sahiptir. Ürün kurutma ve sertleştirme odaları hariç, tesiste ekstra ekipmana ihtiyaç yoktur. Bess, farklı seçenekler, manuel Asmolen tuğla makinesi, Yarı Otomatik beton tuğla makinesi ve tam otomatik tuğla yapma makinesi tasarlar.

Normalde standart Asmolen bir bloğun boyutu 20cm (genişlik) * 40cm (uzunluk) * 20cm (yükseklik) bu dünya çapında bir standarttır ve üreticiler bu standardı dikkate alarak Asmolen tuğlalarını üretmektedir. Başka standartlar da vardır, ancak bu, makine kapasitesinin hesaplandığı standarttır.

Asmolen tuğla avantajları

Asmolen tuğlalar inşaatta önemli yığma birimlerdir. Burada binalarda ve inşaatlarda asmolen tuğla kullanmanın bazı avantajlarını paylaşıyoruz:

1. İnşaatta hızlı çalışma

Asmolen tuğlaları, farklı şekil, boyut ve ağırlıklarda asmolen tuğla makineleri olarak da bilinen asmolen bir tuğla makinesi tarafından üretilir. Asmolen tuğlaları inşaat işlerinde kullanmak kolaydır, tek gereken doğru bloğu doğru yere oturtmaktır. Aynı şekil ve boyutların kullanılması, inşaat alanında gerekli olan herhangi bir şekli oluşturmak için kolayca monte edilmelerine yardımcı olur.

2. Son derece dayanıklı

Yüksek basınç ve titreşim tarafından üretilen asmolen tuğla, tuğlaları çok güçlü, ağır yük ve ağırlığa dayanıklı sertleştirilmiş hale getirir.

3. Daha iyi yalıtım

Asmolen tuğlaların delikleri olduğundan ve bloğun deliğindeki hava nedeniyle, bina içinde veya dışında ısı veya soğuğa izin vermez. Asmolen tuğlalar ısıya, ıslaklığa ve sese karşı yalıtılmıştır. Asmolen tuğlalar evi yazın serin, kışın sıcak tutar.

4. Çevre dostu

Sisteme oluşturduğu bilinen herhangi bir çevre sorununu etkilemez veya etkilemez.

5. Maliyeti düşük

Asmolen tuğla, bir inşaat alanında kullanılan inşaat malzemelerinin azaltılmasına yardımcı olurken, inşaat maliyetini azaltır.

6. Düşük bakım

Asmolen tuğla yapıların bakımı, piyasada bulunan diğer inşaat malzemelerine kıyasla pahalı değildir.

7. Az yer kaplar

Asmolen tuğlalarla ince duvarların inşası çok yaygındır. Böylece inşaatta kullanılan alanı azaltmaya yardımcı olur ve zemin alanını arttırır.

8. Harç ve sıvanın yapıştırılması

Asmolen tuğlaların yüzeyleri pürüzlü olduğundan, bu harç ve sıva arasında iyi bir yapışma sağlar.

Asmolen tuğla dezavantajları

Asmolen tuğlanın olası dezavantajını paylaşalım:

Su emme:

Asmolen tuğla ile ilgili en büyük sorun, suyu emme yeteneğidir. Dondurulduğunda suyun genleşme gücüne aşinayız, bu yüzden arkasındaki toprakla sürekli temas halinde olan bir istinat duvarının çoğu zaman ıslak olacağını anlayabiliriz. Bu, dışardaki yağmurdan korunan ve içerideki havaya açık bir binanın duvarı için söylenemez. Sıcaklık uzun süre donmanın altına düştüğünde, zemini dondurur, ayrıca istinat duvarınızı destekleyen asmolen tuğladaki suyu dondurur. Birkaç yıl sürebilir, ancak her yıl sahip olduğunuz don sayısına bağlı olarak, sonunda Asmolen tuğlata ve bunları bir arada tutmak için kullanılan harçta çatlaklar oluşmaya başlayacaktır.

Sonuç

Her uygulamanın tüm yönlerini, artılarını ve eksilerini analiz etmek ve uzun vadede düşünmeye çalışmak en iyi zaman olacaktır. Maliyetlerle de ilgileniyorsanız, asmolen tuğla sizin için bir çözümdür. Yukarıda belirtilen tüm avantajlarla birlikte, işçilik maliyetleri olsun olmasın da oldukça ucuzdurlar.

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.